Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Fagiolata

Fagiolata



Ingredience pro 2 osoby

  • 200g sušených fazolí
  • 1 šalotka
  • 2 strožky česneku
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • snítka rozmarýnu, 3 lístky šalvěje
  • sůl, mletý pepř

Příprava

Fazole namočte na cca 12 hodin.

Šalotku nakrájenou na drobno a oloupaný česnek osmažte na olivovém oleji do zlatova.Přidejte slité fazole,nakrájenou šalvěj a rozmarýn. 1-2 minuty dělejte na prudkém plameni, pak přidejtte vývar. Vařte na středním ohni asi 1 hod 20 minut. Polévku osolte.

Podávejte s čerstvě umletým černým pepřem zakápnuté olivovým olejem.

FAGIOLATA