1 malý hříbek cca 60g nechte stranou. Polovinu zbylých hub nakrájejte na kostičky (5 mm) a zbytek na středně velké kousky.
Do hrnce dejte 30 ml oleje a 1 stroužek neoloupaného česneku restujte 2 minuty. Přidejte houby nakrájené na středně velké kousky, osolte je a po 2 minutách zalijte 200 ml vývaru. Vařte ješte 8 minut na středně velkém plameni, pak je rozmixujte na krém a osolte.
V druhém hrnci orestujte na 50 g másla šalotku nakrájenou na tenké plátky, po 2 minutách přidejte rýži a restujte 1 minutu.Podlijte 1 skleničkou bílého vína. Alkohol nechte odpařit, přilijte 400 ml horkého vývaru a za stálého míchání vařte 5 minut. Přidejte houby nakrájené na kostičky, 300 ml vývaru a vařte dalších 5 minut.
Vmíchejte houbový krém, 200 ml vývaru, lžičku nasekaného tymiánu, přiveďte k varu a vařte ještě 5 minut tak, aby mělo krémovou konsistenci. Přidejte zbylé máslo a parmezán. Promíchejte.
Rizoto rozdělte na jednotlivé talíře, každou porci ozdobte velmi jemně nakrájeným hříbkem, který jste dali stranou.
Severní předměstí 2540E
323 00 Plzeň
Telefon +420 608 065 115
E-mail midaro@midaro.cz
IČ 26388936
DIČ CZ26388936
Společnost je zapsána v OR KS v Plzni,
oddíl C, vložka 17194
Pařížská 2
301 00 Plzeň
Po – Pá 10:00 – 18:00
So 09:00 – 12:00
MasterCard, MaestroVisa